När jag har ett uppdrag är jag väldigt fokuserad på att se och fotografera, och inte mycket mer får plats i huvudet just då. Därför är jag alltid väl förberedd!

Jag har tänkt igenom innan vilken typ av bilder som kan bli aktuellt, vilka poser jag vill testa, vilken rekvisita som behövs, och jag har mina ideer och tankar nerskrivna på en fusklapp ifall att jag får hjärnsläpp. Det betyder i sin tur att min fotoväska blir lite lättare – jag behöver inte släpa med mig ”allt” utan bara det som är relevant för denna sessionen.

En del av förberedelserna är att – om möjligt – kolla av var vi ska vara, hur ser där ut, hur faller ljuset, vilka platser passar till vad? Dels ger det mig ideer, och dels slipper jag slösa tid på att ”leta runt” eftersom jag redan har koll!

Igår åkte jag och hundarna till Rövarkulan. Jag är väl bekant med platsen, har varit där hundratals gånger, men eftersom naturen ändrar sig ville jag veta var de vackraste träden finns, hur högt är vattnet i ån, hur faller ljuset denna veckan?

collage

Jag har en känsla av att det kommer att bli riktigt, riktigt bra!

(Och jag lovar att Prinsessan är under full kontroll hela tiden – mellan fotona är hon kopplad!)