Olika fotografer utvecklar efterhand olika bildstilar. Man har liksom sin favoritstil: vissa gillar ljust, andra mörkt. Vissa gillar mycket kontrast, andra mindre. Svartvitt/färg, vidvinkel/tele, uppställt/spontant, etc. Man börjar kunna se en röd tråd i bilderna, man börjar kunna känna igen fotografen.

3

För mig har detta varit en process som har tagit lite tid, och jag har egentligen inte lagt så mycket tanke vid att hitta en stil – jag har bara försökt lära mig att ta och redigera bilder som jag gillar. Nu börjar jag bli ganska trygg i hur jag får till bilderna, och jag tror att man kan ana ett mönster i hur mina bilder ser ut. Min stil. Det här gillar jag, den här stilen kan du förvänta dig när du anlitar mig.

5

En fotograf som jag beundrar har, som ett led i sitt arbete med sitt varumärke, uppmanat folk som ser hennes bilder att beskriva dem med fem ord. Vi har ganska olika stil, jag gav henne de fem ord som dök upp i mitt huvud, och hon gav mig fem ord i retur som beskriver hur hon ser mina bilder och min stil:

Nära. Naturligt. Äkta. Glädje. Avslappnat.

Det känns väldigt roligt att hon valde dessa fem orden, eftersom det är exakt vad jag vill förmedla!

11

Jag fotograferar glädje. Glada personer, glada djur, glada ögonblick, bilder som får mig att KÄNNA glädje. Att ställa upp folk i en studio är inte min grej, jag vill få fram äkta känslor och naturliga ögonblick. Jag gillar att gå nära, men framför allt gillar jag att fånga närhet mellan individer – syskon, föräldrar med barn, kärlekspar, hund och människa. Och allt det här är bara möjligt – för mig iallafall – om både jag och individerna framför kameran är avslappnade.

11

Lite nyfiken blir jag, vilka ord hade du valt? Om du vill dela ett eller flera som beskriver hur du ser mina bilder så blir jag extra glad! Det ger en fingervisning om ifall det jag förmedlar utåt speglar det som jag känner och vill uppnå! Lämna gärna en kommentar 🙂

Tips: enklaste sättet att få en snabb överblick är att kolla min instagram. Tack på förhand!