Det är ganska sällan jag använder mitt teleobjektiv, men när jag återupplevde gamla minnen på Falsterbo Horse Show så tänkte jag passa på att träna!

Jag ville ha bilder som fångade stämningen: känslan av tävling, lite nervositet, mycket action och fart. Samhörighet mellan häst och ryttare. Så som jag kommer ihåg tävlingshoppning när den var som roligast (för 20 år sedan…).

_DSC8621

_DSC8603l

_DSC8554l

_DSC8527l

_DSC8512l

Efter lite träning så satt teleobjektivet som det skulle, trots att det är lite mer svårhanterat (kan bero på att jag är ovan) än mina vanliga fasta objektiv. Slutartid 1/400 räckte bra och gav lite snygg rörelseoskärpa på benen ibland, kontinuerlig fokus och snabb serietagning gjorde att åtminstone någon i serien blev riktigt bra. Öronen fram, benen snyggt i språnget, och så fokus på huvudet och inte rumpan…en del som ska klaffa!

Bilder som jag blir glad av!

Spara