Jag gillar hösten! Den känns liksom som en nystart efter en lång, skön sommar, och jag älskar att starta upp nya projekt (och jobba vidare på gamla).

Något som jag brinner för är – som ni vet – att fotografera våra fyrbenta svansviftande skällande vänner. Speciellt mina egna, men också andras.

15

Något som ni kanske INTE vet är att jag jobbar med hundar också utanför fotograferandet! Som gymnasielärare i hundkunskap på Realgymnasiet i Lund, och i ledningsgruppen för Glädjeklick hundskola. Jag gillar inte bara att AVBILDA hundar, utan också att TRÄNA hundar!

Det är alltså ingen slump att Prinsessan uppför sig framför kameran…;)

SONY DSC

Jag har kombinerat mina två favoritsysslor i en rolig videokurs som kommer ut 13/9 hos Moderskeppet!

Fram tills dess tänkte jag bjuda på mitt bästa tips för att få hunden att ÄLSKA kameran:

1 klick = 1 belöning.

När jag fotograferar så har jag belöningar med mig. Godis, leksaker, annat som hunden älskar. Varje gång jag tryckt på avtryckaren (klick) så får hunden en belöning. Resultatet? En hund som tittar in i kameran med glad förväntan!

13

Hur enkelt som helst. Pröva! Ge det några gånger! Strunta i bilderna de första sessionerna, bara bygg associationen ”klick = belöning”. Du kommer att märka skillnad!