Ibland går livet lite fort. Det saknas tid. Det är kallt. Man är trött. Det är mörkt.
Då tycker jag att det är svårt att hitta motivation att ta sig ur soffan och ut och TRÄNA min hund. Trots att jag ”borde”. (Det där ”borde” ställer till det ännu mer – ”borde” brukar vara ett annat ord för ”vill inte men känner press från andra”. Sådant gillar inte jag.) Planera…göra ”något vettigt”…JOBBIGT!
Då är min räddning jätteenkel: jag tränar under promenaderna!

Vi går ändå på promenad minst en timme om dagen (en slö dag). Jag utnyttjar den tiden!

Vad kan man göra då? Massor!

  • Följsamhet
  • Korta (eller långa) inkallningar
  • Stanna kvar i olika positioner
  • Fria sändanden framåt
  • Skicka upp på stenar
  • Skicka höger/vänster
  • Tävlingsmoment
  • Rallylydnadsmoment
  • Uppletande
  • Nosarbete

Och en massa annat! Det enda du behöver är lite godis och en leksak i fickan.

Börja med korta småpass, och låt din hund gå ”fri” innan den tröttnar. Snabbt kommer hunden att börja ”tigga träning”, och det i sig leder till att hunden blir bättre störningstränad och håller bättre kontakt under promenaderna = kan vara lös oftare. Bättre vardagslydnad och bättre tävlingslydnad. Bara genom att utnyttja det ni redan gör: går på promenad!

Promenadträning rockar! Matte börjar bli riktigt vältränad 🙂

Spara