Jag har varit på semester, och hämtade hem hundarna igår. De har haft det jätteskönt – speciellt Kelpan som har varit på ”aktivitetsläger” ihop med tre glada retrievers och lekt och sprungit och aktiverat sin lilla hjärna till max! Såååå…idag är hon ganska omöjlig…”GÖRA NÅGOT! GÖRA NÅGOT! VAD SOM HELST! NUNUNU!”

Det är i dessa lägen – när jag har massor att göra och hon har INGET att göra – som jag tar till all ”gratisaktivering” som jag kan komma på. Så dagens tips är superenkelt:

SKIPPA MATSKÅLEN!

Kelpan äter torrfoder. Jag sprider ut hennes mat över gräset/snön i hagen, och sedan har hon att göra ett tag. Nosen jobbar på max, en massa ”ånga” pyser ut, och hon blir nöjd(are) med livet. Och jag får tid att jobba 🙂

Man kan också gömma maten inomhus, använda aktiveringsleksaker och hundspel, eller helt enkelt träna upp maten. Plättlätt. Och gillar inte hunden sin mat – välj något den gillar! En tennisboll?

Spara