Härom dagen hade jag en studiofotografering med Midori, och ett gäng stora bokstäver som jag snubblat över billigt (alltid kul när det händer!).

Jag började med att placera hund och bokstäver tillsammans. Hon fick nosa och undersöka.

Helt OK bilder, men jag kände att jag ville ha lite mer interaktion, och få fram hennes ”kelpie-het”.

En av de saker jag tränar en hundmodell till är att sätta tassen på saker. Det använder jag i trixträningen (hand mot min tass), tävlingsträningen (tass på kontaktfält, skicka till höger/vänster och trampa på target, få rätt tassplacering i fjärrdirigering), och för att ge hunden bättre kroppskontroll (veta var tassarna finns).

I fotograferingen ger det förutsättning att posera min hund på lite annorlunda sätt. Den här tycker jag ger mer kelpe-känsla (typ ”ooops, inte meningen…bara hände…”)

Hur lätt som helst!

Att träna trick på olika sätt har dessutom fördelen att man:

  • aktiverar hunden
  • stärker relationen
  • ökar samarbetet

Bara vinster med andra ord 🙂

Vill du lära dig mer om att skapa en bild som förmedlar något speciellt? Kom på workshop! 19/3 tar vi en heldag om hur man ger sin bild ett budskap, perfekt för dig som vill ta ”nästa steg” i din fotografering!