Världens enklaste, roligaste inkallningsövning för din hund!

Ta med dig en kompis, eller involvera familjen. Utrusta alla med smaskigt godis och leksaker. Placera er på ett inhägnat område, eller ha sele och nödlina på hunden.

Börja med att låta hunden undersöka platsen i lugn och ro. Det brukar ta ca 15-20 minuter, låt det ta lite tid och låt hunden ”hunda” sig. Låt sedan alla bjuda hunden på en godis, eller leka lite med hunden, så att den har en förväntan på att roliga saker ska hända. Placera er mittemot varandra eller i en triangel eller fyrkant, ganska nära varandra, beroende på hur många ni är. Släpp hunden.

Nu börjar det roliga! Kalla hunden mellan er. Belöna varje gång hunden kommer, nästa person kallar Nästa steg är att ta i hundens halsband eller sele, belöna, släppa, nästa person kallar. Gör det ännu svårare genom att öka avståndet.

Glöm inte pausa! Låt hunden pausa både fysiskt och mentalt, och ha med lite vatten.

Midori hälsar att detta är BÄSTA övningen på planen…;)