Jag tränar hund efter mantrat FunderaPlaneraTränaUtvärdera.

Det betyder i korthet att jag funderar över vad jag vill göra och planerar hur jag vill göra det innan jag tar ut hunden, tränar min hund med min plan och mitt mål i sikte, och utvärderar kontinuerligt hur min plan fungerar och om mina mål fortfarande gäller. Det gäller inte bara hundträning förresten – det är lite så jag lever mitt liv….) Jag har så lätt att bara rusa på i full fart, att jag behöver tvinga mig att vänta in huvudet ibland!

Under årens lopp har jag testat massor av planerings och dagboks-system. MASSOR! Skrivböcker, färdiga planeringsböcker, lösblad i pärn, excel-ark, post-it-lappar, ha allt i huvudet (det fungerar sämst förresten – min hjärna blir helknäpp när den ska hålla tag i för mycket, och blandar ihop saker och anser att oviktiga detaljer är superviktiga kl 3 på morgonen…). Det som funkat bäst är google calender och todoist i telefonen. Och ett gäng lösa lappar…

MEN NU! Nu har jag gått med i en sekt. Nej, det har jag inte, men det känns ibland lite så i FB-grupper…:) Jag har börjat med Bullet Journal! Och ÄNTLIGEN har jag hittat rätt!

”Du har…vad…?”

Jag tänker låta de som är mer insatta än jag förklara. Ryder Carroll skapade hela systemet, och förklarar lugnt och pedagogiskt:

Om du inte riktigt känner igen dig i hand lugna metodik så titta på den här tjejen istället – här är varför jag startade!

Anyway…Just nu jobbar min hjärna på övertid med att skissa på Den Perfekta Träningsboken. Jag vet ganska bra efter en massa års trial-and-error vad som fungerar för mig och vad jag behöver, och SNART, jag lovar, kommer jag att dela det med er! Jag misstänker nämligen att det kan finnas fler som jag (och som tjejen här ovanför). Vi som esperat behöver struktur för att hålla ihop kaoset inuti (och jag menar inte det negativt! Jag GILLAR mitt kaos! Bara inte när jag behöver…ni vet…göra något VETTIGT…)

Under tiden finns det en superdupertrevlig FB-grupp  som inte direkt skrämmer ihjäl en stackare med bilder på fantastiska uppslag, utan håller funktionaliteten i fokus. Här hittar du också ett gäng filmer som tillsammans gör en sju dagars utmaning, som kickstartar din Bujo.

Allt du behöver är en anteckningsbok, en penna, och ca 15 minuter om dagen. Och viljan att bli lite mer strukturerad.