Några vanliga frågor som jag brukar få, och mina svar.

_dsc4941l


Var håller du till?

Jag utgår från Rolsberga, som ligger ganska exakt mitt i Skåne. Nära mig ligger Rövarkulans naturreservat, som är en favoritplats för fotograferingar med en fin blandning av skog, ängar, och Bråån som rinner rakt igenom. Runt mig finns också hagar och åkrar som ger en vacker miljö.

Om du vill att jag flyttar på mig är det inga problem! Allt som tillkommer är en milkostnad.


Vad ska jag ha med mig?

Godis, leksak, och om du vill ha någon speciell rekvisita. Borste/kam och en mjuk trasa för ögon och nos. Gott humör. Mängder av tålamod. Se till att hunden är rastad, och gärna lite aktiverad. Resten löser vi på plats.


Vad gör vi om det regnar?

Mulet väder är mums för en fotograf, då blir det mjukt fint ljus som är enkelt att jobba med. Lätt duggregn brukar gå utmärkt och kan ge roliga paraplybilder och stänk-i-vattenpölar-bilder. Ösregn däremot är inte roligt för någon. Då bokar vi om, självklart helt kostnadsfritt.


Min hund kan inte sitta still, vad gör vi då?

Hittills har jag inte träffat på en enda hund som vi inte lyckats få still i den hundradelen av en sekund som jag behöver. Godis och tålamod, lite roliga ljud, och ibland lite godis på rekvisitan brukar fixa till det mesta. Sedan behöver faktiskt inte hunden vara stilla! Om hundens personlighet är ”glad och sprallig”, då är det ju det som ska visas på bild.

2red


Hur mycket kan du ”fixa till” i photoshop?

Jag gör en grundredigering med ljus och färger och enklare bakgrundsfix, så att jag tycker att bilden blir vacker. Jag gör också bilden svartvit om så önskas.

Ibland önskar kunden lite mer omfattande redigering, tex att klippa ihop två eller flera bilder, göra en ”sagoredigering”, helt byta bakgrund, eller mer avancerad retusch på porträtt – då tar jag ut en timavgift på 500:- eftersom sådant tar tid att få snyggt.

Jag kan däremot inte ”fixa till” en grundbild av dålig kvalitet, och jag kan inte ”trolla fram” sådant som döljs av tex händer eller annat på bilden. Min ambition är alltid att få till bilden så bra i kameran att den behöver minimalt med redigering!


Vad ingår i fotograferingskostnaden?

Min fotograferingskostnad är 1000:-/timme, och då ingår följande:

  • Förkonsultation
  • Mina förberedelser
  • Fotograferingstid en timme
  • Urvalsalbum där du väljer i lugn och ro
  • Bildvisning

Sedan väljer du själv vilka bilder du vill ha och och i vilken form.


När och hur ska jag betala?

Du betalar fotograferingsavgiften innan själva fotograferingen, och bilder och produkter när du sett bilderna och valt det du vill ha. Så fort du har beställt börjar jag jobba med slutredigering och print, och när slutfakturan är betald levereras allt. Jag skickar dig faktura så du behöver inte komma ihåg något (mer än att betala fakturan)- det sköter jag!
 

    


Har du en fråga som inte är med?

Ställ den här, så får du svar!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara