Så glad jag är över att ni vill bli fotograferade av mig!

Från och med nu står jag till ert förfogande när som helst. Ingen fråga är fel, ingen undran är för liten, ingen fundering är konstig. Jag vill att ni ska känna er trygga, glada, och se fram emot fotograferingen med tillförsikt och förväntan!

4

Konsultation

Vi kan skicka mail fram och tillbaka, pratas vid på telefon, öppna upp en FB-chatt, eller träffas över en fika – du väljer! Under detta steget kommer vi gemensamt fram till ramarna för fotograferingen.

 • Var?
 • När?
 • Med vilka?
 • Vad ska slutprodukten bli?
 • Vad ingår?
 • Vad kan köpas till extra?
 • Vilken typ av bilder vill du ha?

När vi är överens skriver vi ett avtal, för bådas säkerhet.

Fotograferingen

Jag jobbar med något som kallas för ”Moment design”, där fokus ligger på att ni ska ha en rolig och känslofylld upplevelse tillsammans. Bilderna blir lika mycket minnen av just detta tillfället, som porträtt som visar personlighet och känslor. Jag brukar jobba med små lekar och uppgifter att fundera över, och fångar sedan de ögonblick och de äkta känslor som kommer. Därför är jag lika gärna med er på lekplatsen eller på tivoli, och därför jobbar jag mest utomhus där det finns plats att springa och leka.

Ni behöver alltså inte vara oroliga för hur ni ska stå eller om barnen kommer att följa direktiv, det kommer att falla sig naturligt. Skönt, eller hur!

Efteråt

Dagen efter får ni ett ”smakprov” på fem av mina favoritbilder, fullredigerade och klara, i format som är perfekt för webben. Dessa ingår i fotograferingen, och ni får använda dem fritt!

Inom två veckor får ni ett online-album med samtliga bilder, lätt redigerade, som ni väljer era favoriter ifrån. Dessa digitala bilder fullredigeras och skickas till er på överenskommet sätt.

Inom 90 dagar har vi en bildvisning på valfri plats, då vi tittar på bilderna igen och diskuterar vilka bilder som ni vill ha som vilken produkt. Ni gör en beställning på plats. Eller så gör ni inte det – det är helt upp till er!

2

Förberedelser: checklista

 • Fundera redan nu över vad ni vill se på väggen om fem år. Välj kläder som ni trivs i, och som känns tidlösa. Vill era barn ha ett speciellt plagg (tex en Pippi Långstrump-peruk) – ta med det som ombyte, så tar vi några extra bilder.
 • Bekymra er inte om tiden. Jag vill att er tid framför kameran ska vara rolig, stressfri, och kärleksfylld. Därför ser jag er timbokning som en riktlinje istället för ett måste. Ibland är alla på gott humör och allt bara funkar och då blir vi klara tidigare eller hinner med extrabilder. Ibland tar det lite tid att hitta rätt känsla, och då får det ta lite längre tid. Ibland kommer man för sent – skicka mig ett sms så jag vet, så är det lugnt. Planera gärna en familjekväll efteråt, så att ni kan fortsätta ha kul tillsammans. Denna dagen till detta, som min mormor brukade säga.
 • Ta gärna med leksaker eller annat som barnen gillar (blir de dessutom fina på bild är jag extra glad!). Säg till mig på förhand om inte barnen får äta godis, jag skämmer gärna bort andras barn…
 • Och när vi är inne på ätbara saker: Mätt och med blodsockret på lagom nivå mår man bättre. Ta gärna med snacks och godis, bara undvik kladdiga och smuliga produkter. Något att dricka till stora och små brukar uppskattas!
 • Och till slut: era barns humör kommer att vara en spegling av ert eget. Låt detta bli en rolig dag när ”inget kan gå fel”! Ärligt talat – vad är det värsta som kan hända? Får vi inte en enda bild så ombokar vi, och så har ni iallafall haft en trevlig utflykt tillsammans!

3

När och hur sker betalningen

Fotograferingskostnaden och de digitala bilder du väljer från urvalsalbumet betalas innan bildleverans.

Beställningen av produkter betalas när produkterna är beställda, antingen innan eller i samband med avhämtning. Här använder du din värdekupong.

Har ni andra frågor och funderingar?

Det betyder att jag har missat något i min kommunikation, förlåt! Låt mig veta snarast så att jag kan rätta till det. Jag garanterar: om ni undrar så är det otydligt.

info@kelpiestudsfoto.se

0706-178369

Jag svarar eller återkommer inom ett dygn!

1

Spara

Spara

Spara

Spara